تهران، دبى – رسانه ها، (العربيه. نت)
همانطور كه انتظار مى رفت در پى اظهارات جنتى در نماز جمعه ى 31/ 7/2009 تهران، مبنى بر اين كه همه، مشروعيت خود را از ولايت فقيه مى گيرند، وخبرگان رهبرى پراكنده بودند لذا فقط 60 نفر از مجموع هشتاد و چند نفر، در اطاعت از رهبرى وتاييد اوضاع جارى امضا كردند، يكى از مهمترين نهادهاى روحانى اصلاح طلب با صدور بيانيه اى كه در ساعات اوليه ى بامداد شنبه 1/8/2009 در وبگاه نوروز منتشر شد، تصوير ديگرى از مذهب و مواضع مذهبى ارايه كرد.
ظاهراً چهار دهه پس از طرح نظريه ى "مذهب عليه مذهب" از سوى دكتر على شريعتى انديشمند پر آوازه ى ايرانى كه اندكى پيش از پيروزى انقلاب 1979 به طرز مشكوكى درگذشت، دوباره در ايران اين انديشه جان گرفته است.
انديشه اى كه شريعتى –اين الگو و محرك جوانان براى شركت در آن انقلاب بزرگ - مطرح كرد اين بار عرض و طول وراس و قاعده ى تشكيلات مذهبى ايران را به خانه تكانى واداشته است، زيرا فريادهاى اعتراض اينك نه بر عليه شاه كه بر عليه وامداران همان انقلاب برخاسته است.
به نظر مى رسد طرح شعار "استقلال، آزادى، جمهورى ايرانى" از سوى تظاهر كنندگان در خيابانهاى تهران بويژه در روز پنجشنبه 30/7/2009، بعضى از متوليان مذهب رسمى كشور و بزرگان حوزه ى علميه قم را نسبت به آينده ى مبهمى كه در انتظار اعتراضات كنونى و نهادهاى حاكم است، حساس و بيمناك كرده باشد. مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم به گزارش نوروز، وبگاه جبهه ى مشاركت ايران اسلامى "درباره زندانهای غیرقانونی و شهادت تعدادی از دستگیرشدگان بيانيه ى مهمى صادر كرد.
در اين بيانيه برخلاف اظهارات بعضى از سران جناح اصولگرا يا محافظه كار (جناح حاكم) كه اكثريت اعضاى مجلس خبرگان رهبرى و مراجع دينى را موافق نحوه ى كنونى اداره كشور و سياستهاى ولى فقيه نشان مى دهد، خطاب به تظاهر كنندگان معترض گفته شده است كه "مراجه با شما هستند، به تجمع هاى خود ادامه دهيد".
بيانيه ى مذكور با سخنى از على بن ابى طالب (ع) آغاز شده است كه مى گويد: "از خونریزی ناحق پرهیز کن، هیچ چیز به اندازه خون ناحق کیفر الهی را نزدیک نمیکند و مجازات را شدت نمیبخشد و نعمتها را نابود نمیکند و خون ناحق زوال حکومت را نزدیک نمیسازد".
سپس مى افزايد: "ملت بزرگ ایران این روزها به مصائب بزرگی مبتلا هستند که شنیدن آنها دل هر مسلمان و انسان آزادیخواهی را به لرزه در میآورد.
"بيانيه مجمع مدرسين با يادآورى اينكه "انقلاب اسلامی برای حراست از حقوق مردم بود، و اجرای قانون برای آزادیهای مشروع جامعه و از بین بردن زندانهای غیر قانونی و غیر شرعی و شکنجههای غیر انسانی و تهمتزدنهای ناروا، و بالاخره برای اجرای احکام اسلام بود"، اين نكته را متذكر مى شود كه امام خمينى "در اوائل شروع نهضت در سال 1342 (1963) به شاه نصیحت میکرد که قانون اساسی را عمل نماید و از مرز قانون خارج نشود که اگر او به قانون عمل میکرد، سرنوشت حکومتش غیر از آن بود که رقم خورد".
اين بيانيه مى گويد: "امروز پس از سالیان دراز مبارزه ملت ... اهداف مقدس انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی مورد تعرض قرار گرفته است و عدهای جز به نابودی دستاوردهای نظام به چیزی راضی نمیشوند.
"مجمع مدرسين و محققين قم در بيانيه ى خود بيان مى كند كه "هر روز خبر شهادت یکی از فرزندان این مرز و بوم را میشنویم و با کمال وقاحت اعلام میکنند، دستگیرشدگانی که پس از مدتی جسم بیجان آنها تحویل خانوادهها داده میشود، در زندانهای غیر قانونی و بدون امکانات اولیه و رعایت اصول انسانی دایر شده است، بوده اند.
"سپس ادامه مى دهد: "خبرهای شکنجه غیر انسانی و ناجوانمردانه هر روزبه نوعی فاش میشود، برای دفن کشتهشدگان و برگزاری مراسم عزاداری اجازه نمیدهند و همه اینها به نام اسلام و قرآن و ولایت فقیه انجام میگیرد".
در اين بيانيه بدون ذكر نامى از افراد سخنران آمده است: "عدهای مدیحهسرا بدون توجه به آثار تخریبی آن به توجیه این همه جنایات پرداختهاند، ملت عزیز ایران باید بدانند که نظر توجیهگران در خطابههای نماز جمعه یا غیر آن اگرچه به نام حوزهها باشد، نظر همه مراجع بزرگوار و علمای بزرگ و مدرسین معظم حوزهها نیست.
بلکه قلوب بزرگان از حوادث اخیر نگران و ناخوشنود است و در کنار ملت بزرگ ایران و دردکشیدهها خواهد بود."بيانيه در ادامه مى گويد: "ملت ایران حرکت خود را بر مدار قانون اساسی استوار و برطبق اصول مصرح در آن که تضمین آزادیهای مشروع است و تجمعهای آنها را تضمین نموده است، ادامه دهند و در کنار داغداران، یاد و خاطرهی مبارزان در راه حق را پاس بدارند".
مجمع مذكور سپس اظهار مى دارد كه: "نصیحتی هم به حاکمان و دولت و قوه قضائیه از زبان امیرالمومنین على داریم: (زمین جز با فقر ساکنانش خراب نمیگردد. مردم زمانی به فقر دچار میگردند که والیان به جمع مال برآیند و به بقای حکومت خود مطمئن نباشند و از تجربهها عبرت نگیرند).
يادآور مى شود علاوه بر چهره هاى سياسى مذهبى اصلاح طلب، شخصيت هايى همچون هاشمى رفسنجانى نيز به صراحت با نحوه ى اداره ى امور كشور توسط ولى فقيه و حمايت خامنه اى از احمدى نژاد انتقاد كرده اند.
چندى پيش، حتى آیتالله محمدتقی مصباح یزدی عضو محافظه كار مجلس خبرگان رهبری ايران و از حاميان جدى احمدى نژاد اعلام كرد كه "برخی مسئولان محافظه کار جمهوری اسلامی نيز، ولایت فقیه را قبول ندارند و آن را غیر علمی میدانند".
گفتنى است آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، صبح فرداى انتخابات رياست جمهورى در ايران با انتشار بیانیهای محمود احمدینژاد را پیروز انتخابات خواند و در خطبههای يك هفته بعد خويش در نماز جمعه تهران، خواستار پایان یافتن اعتراضها شد. اين موضع او از سوى افرادى در جناح اصلاح طلب "چراغ سبز كشتار و شكنجه" تلقى شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر