نماینده سقز در مجلس شورای اسلامی از بی توجهی دولت ایران نسبت به وضعیت اجتماعی و اقتصادی استان کردستان انتقاد کرده و گفته است که هیچ یک از دولت ها در زمینه اشتغال پایدار و سرمایه گذاری در این استان نتوانسته اند کاری انجام دهند.
فخرالدین حیدری، نماینده سقز با اشاره به سخنان محمود احمدی نژاد در مراسم تحلیف و تنفیذ ریاست جمهوری خطاب به او گفت: "شما در بیانات خود در مراسم تنفیذ و تحلیف همه را یکسان خوانده و از عدالت صحبت کردید، این جملات چقدر زیباست، ولی هر چه فکر می کنم نمی توانم بفهمم که چرا استاندار کردستان هنوز پس از سی سال نباید اهل سنت و کرد باشد؟ آیا این بی اعتمادی به اهل سنت نیست؟"
آقای حیدری از دولت دهم خواسته است که "این طلسم را بشکند" و یک استاندار کرد را برای استان کردستان انتخاب کند.
از جمعیت ۷۰ میلیونی ایران، بیش از چهار میلیون نفر کرد هستند که در بخش های غربی ایران در استان های ایلام، کرمانشاه، کردستان، و بخش های از آذربایجان غربی زندگی می کنند. بخش عمده ای از این اقلیت، سنی مذهب اند.
نماینده سقز در مجلس ایران همچنین با انتقاد از وضعیت سرمایه گذاری در استان کردستان گفت که اگر این مسئله به صورت منطقی انجام می شد، این سوال در اذهان شکل نمی گرفت که " آیا جوانان کردستانی با جوانان استان های دیگر فرقی دارند یا نه؟"
آقای حیدری در سخنان خود در صحن علنی مجلس، همچنین به موضوع بیکاری در استان کردستان اشاره کرده و گفته موضوع آن قدر جدی است که رهبر ایران از آن به عنوان "یکی از مشکلات عدیده" استان کردستان نام برده است.
آیت الله علی خامنه ای، اردیبهشت ماه گذشته و در آستانه دهمین دوره ریاست جمهوری، برای اولین بار به عنوان رهبر جمهوری اسلامی به استان کردستان سفر کرد و به طور مشخص خواهان حل مشکل بیکاری در این استان شد.
گروه های حقوق بشر و فعالان حقوق اقلیت ها همواره از محدودیت های سیاسی، اجتماعی واقتصادی در مناطق کردنشین ایران انتقاد کرده اند.
سازمان دیدبان حقوق بشر در آخرین گزارش خود، که اوایل سال جاری میلادی منتشر شد، با مرور موانع و محدودیت های اعمال شده علیه اقلیت کرد در ایران، تصریح کرد که محدودیت های دولتی بر آزادی تجمع، احزاب، و بیان در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی هم وجود داشت، اما محرومیت ها در دوران محمود احمدی نژاد شدت یافته است.
bbc
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر