آر ای اف :سخنگوی وزارت معارف پاکستان، عتیق الرحمان میگوید که ما بودجۀ بزرگی برای این کار در دست داشتیم، ولی نتوانستیم از این پول ها استفاده کنیم. حکومت پاکستان میخواست در مدت پنج سال، 8000 مدرسۀ اسلامی این کشور را اصلاح کند. ولی به گفتۀ عتیق الرحمان، تنها 507 مدرسه با هزینۀ حدود 300 ملیون دالر، مورد اصلاحات قرار گرفته اند.
درپاکستان حدود پانزده هزار مدرسۀ دینی وجود دارد که در آن به حدود دو ملیون دانش آموز، درس های دینی و علمی داده میشود. ولی درین کشوریکه 186 ملیون جمعیت دارد، مدارس اسلامی در اقلیت قرار دارند. علاوه بر پانزده هزار مدرسۀ دینی، 155 هزار مکتب غیر مذهبی حکومتی و سی و شش هزار مکتب خصوصی به حدود 34 ملیون جوان، آموزش میدهد.
پرویز مشرف در سال 2002 گفته بود که مدرسه های اسلامی ثبت میشوند و محتوای دروس آن تغیر خواهد کرد. انفورماتیک، علوم، علوم اجتماعی و انگلیسی هم در برنامه ها اضافه خواهد شد. با این رفورم، واشنگتن و اسلام آباد میخواستند از اینکه جوانان طبقات پایین به جهاد روی آورند، جلوگیری کنند. ولی مقاومت سخت فدراسیون های مدارس مانع این کار شد. گلزار احمد نعیمی، مفتی سنی عضو جماعت اهل سنت میگوید که وزارت داخله (کشور) با مدرسه ها تماس گرفت ولی اکثر آنان دخالت حکومت را رد کردند.
تعداد مدرسه های اسلامی پاکستان در سال 1977 در دوران ضیا الحق ازدیاد پیدا کرد و از سال 79 به بعد، با جنگ افغانستان و شوروی، پاکستان موقعیت «پشت جبهه» را پیدا کرد. با پول های عربستان سعودی و شاهنشینان دیگر خلیج، تعداد این مدارس در سال 80 به 3000 رسید.
در دهۀ 90 تحریک طالبان بسیاری از اعضای خود را از این مدارس جذب کرده بود. تعدادی ازین طلاب هم بر ضد اشغال هند، وارد جنگ کشمیر شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر